5 Aralık 2013 Perşembe

Hafta Hafta Hamilelik ve Aplikasyonlarla takip

Öncelikle her hamile hamfendinin en çok merak ettiği şey hafta hafta kendisinde ve bebeğind ene gibi değişikliklier olduğu.

Ben şimdi burada tek tek bunları anlatmayacağım. Ancak bunları detaylı anlatan çok iyi internet siteleri ve aplikasyon uygulamaları var. Buralardan rahatlıkla doktorunuzun kontrolleri devam ederken tabbi ki, siz de takip edebilirsiniz.

İnsan ilk zamanlar her dakika araıp doktoruna bişeyler sormak istiyo tabii ben de başlarda psikopata bağlayıp alo diyodum durmadan. Ama buralara baktıkça bazı ağrıların, dönemsel şikayetlerimin nelerden kaynaklanabileceğini ve bebişlerimn gelişimlerini takip edebiliyorum. 

Hafta hafta gebelik takibi yapılabilecek siteler:

http://gebelik.org

http://www.annelikvegebelik.com/hafta-hafta-gebelik

http://www.haftahaftahamilelik.gen.tr/

Bir de telefonunuza indirebileceğiniz birbirinden farklı aplikasyonlar var ama benim en çok beğendiğim iki tanesi:

"I'm expecting" isimli aplikasyon. Hafta hafta bebeğinizi ve hamileliğinizin gidişatını ingilizce olarak takip edip, aynı zamanda her hafta kilonuzu girebiliyorsunuz ve normal sınırlarda mı seyrediyorsunuz onu takip edebilirsiniz. Tabi tekil hamileliğe göre programlı siz ikizi veya çoğul hamilesiyseniz şoka girmeyinnnnnn.... Kilolanmayı da abartmayın tabbi :)

Ama aslı süpriziiiiiii hafta hafta karnınızın fotosunu çekip aplikasyona yükleyebiliyorsunuz bence ileride çok güzel bir hatıra olabilir :)

İşte görüntüsü:

 
Diğer bir aplikasyon ise ALPER MUMCU'nun bir hekim olarak hazırladığı HAMİLEYİM aplikasyonu. Buradan da hafta hafta gelişimi türkçe takip edebilirsiniz....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder