12 Şubat 2014 Çarşamba

Doğum öncesi güzel bir parti yapmak isteyenlere...


Literatürde aslında böyle organizasyonlar babyshower olarak geçiyor ama bence bir kalıba sokmaya gerek yok :)

Arkadaşlarım sağolsun bana akıl verdiler. Annenin doğum öncesi arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmesi hediyelerini keyifle açıp eğlenmesi gerçekten harika fikirmiş.

Çünkü aklınızda olsun doğum esnasında olan herşeyi yaşayan birçok arkadaşım dedi, anne hiiiççç ama hiççç hatırlamıyor. O an tek adapte olduğunuz şey bebeklerin sağlığı, onlara alışmanız....

Üstelik ikizlerseee sanırım bu duble çaba gerektiriyor :)

Şimdi ben size çok basit tüyolarla böyle bir organizasyonda çok fazla masraf yapmadan ve konsept halinde nasıl hazırlanabileceğinizi naçizane kendi örneğimle paylaşmak istedim.

Yapan arkadaşlarımın da pratik önerileriyle de istediğim gibi güzel görseller hazırlayabildimmmmm :) Unutmayın bugüne hazırlığınızda da herkes size yardımcı oluyor özellikle arkadaşlarım annem teyzem babam ve kuzenim Volkan'ın hakkını yiyeyemmmmm :)

Öncelikle konseptin ne olması gerektiğine karar vermelisiniz. Ben bir kız bir erkek vesilesiyle Mickey ve Minnie çok istedim. Onun üzerine görseller araştırdımmmm :)

Kullanabileceğiniz malzemeler:
  • Bol bol eğlenceli foto çekilmek isterseniz içi boş etrafı konsept resmiyle giydirilmiş dev çerçeve ( 100*70 boyutu gayet iyi oluyor. Kırtasiyelerde bile yaptırabilirsiniz kalın kartonet üzerine bakı yapılıyor.) İşte benimki:

  • Masa üstü her türlü pastaya takabileceğiniz bayraklar. Cnm arkadaşım Özge'den tavsiyeydi ve harika bir fikirdi :) Direkt çöp şiş çubukları lıyorsunuz, üzerine nasıl bir bayrak yapmak isterseniz iki taraflı çiziyorsunuz ve tam ikiye katlayıp çöp şişi ortasına koyarak çift taraflı bayrak olarak pritle yapıştırıyorsunuz. İşte görüntüsü:

 
  • Yukarıda yapılan masa üstü bayrakları aynı zamanda o güne özel kurabiye veya şeker yaparsanız üzerine yapıştırabilirsiniz daha ufak boyutta çıktı alarak da. :)
  •  
  • Duvara veya hastanede de duvarlara asabileceğiniz bayraklar. Bu bayraklar yapması en kolay şeyler. Upuzun bir kalın kurdele alıyorsunuz. Her bir harfi hangi bayrak şekli üzerine yapmak isterseniz direk kağıt üzerine print alıp kurdelenin üzerine zımbalayabilirsiniz. ben direk dikdörtgenler içerisine harf yazmayı tercih ettim :)

 
  •  Son olarak da birbirinden renkli balonlar alarak mekanı bol bol eğlenceli balonlarla donatabilirsiniz.
Gerisi hayalgücünüze kalmış :)
     
 
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder